Garažna vrata

pogledajte našu ponudu

Garažna vrata od AD Logistic D.o.o.

Sekciona vrata

Sekciona garažna vrata predstavljaju stabilno i estetski privlačno rješenje. Izrađuju se od čeličnih panela debljine 40mm punjenih poliuretanom.

Široka paleta obrade površina, boja i ostakljenja pruža mnogo prostora za individualno oblikovanje u skladu sa arhitekturom kuće. Otvaranje pomoću el. motora sa daljinskim upravljanjem ili ručno sa kompletnim mehanizmom za osiguranje.

Industrijska sekciona vrata predstavljaju optimalnu varijantu za zatvaranje većih otvora na objektima tipa tvornica, hala, radionica, skladišta, itd. U sklopu ovih vrata moguća je ugradnja prozora, kao i vrata za prolaz osoba (pješačka vrata). Sekciona vrata mogu biti s panelnom i staklenom ispunom. Isporučuju se po želji kupca (boja, dimenzija…).

Sekciona garažna vrata se otvaraju i zatvaraju okomito, što znači da se prostor oko otvora može iskoristiti. Ovo je savršeno za kraće garaže ili prilazne puteve, omogućavajući parkiranje vozila uz vrata bez potrebe za prostorom za „izbacivanje“ prilikom otvaranja vrata. Sekciona garažna vrata se mogu otvarati na ručni, kao i na motorni pogon, te u kompletu sa motorom dolaze i dva daljinska upravljača.

Sekciona vrata se još i koriste kao vrata na industrijskim pogonima, odnosno za zatvaranje nekih većih otvora što nije slučaj sa rolo vratima. Sastoje se od panela koji su ispunjeni poliuretanom tako da obezbjeđuju adekvatan stepen toplotne izolacije. Ovakva vrsta garažnih vrata ostavlja mogućnost ugradnje pješačkih vrata koja omogućavaju malo jednostavniji i brži pristup stvarima koje se nalaze u garaži, bez da se otvaraju velika garažna vrata.

Kontaktiraj nas

Rolo vrata

Prošla su vremena kada je bilo luksuz imati garažu. Garaža je postala neophodna za zaštitu vozila od krađe, vandalizma ili sudara na parkingu. Garažna vrata nude sigurnost i jednostavno rukovanje. Lamele za rolo vrata su proizvedene od ojačanog aluminija i ispunjeni su poliuretan pjenom. S obzirom da je osnovna sirovina izrade aluminij ovaj proizvod je ‘‘eco-frendli’’ što znači da se može u potpunosti reciklirati. Rolo vrata su dugotrajno i zahtjevaju minimalno održavanje i čišćenje.

Rolo garažna vrata vam omogućavaju i mogućnost umetanja specijalnih lamela koje nude prozračivanje -i ulazak svjetlosti. Ovaj proizvod je na raspolaganju u različitim bojama, kao i u većini drvo imitaciju kako bi se udovoljilo svim arhitektonskim aplikacijama, tradicionalne ili moderne arhitekture.

Način funkcioniranja rolo vrata:

Pomoću daljinskog upravljača otvarate i zatvarate garažna rolo vrata, to vas štedi gnjavaže ulaska i izlaska iz automobila kod otvaranja garaže.

U slučaju nestanka struje, garažna vrata mogu se otvarati uz pomoć kurble s unutrašnje strane.

Uporabom senzora pokreta osigurava se slobodan prolazak ljudi i vozila i prekida se silazni pokret vrata kada nailazi na prepreku, izbjegavajući na taj način ozljede ili oštećenje imovine.

Također postoji mogućnost korištenja automatizacije pomoću tastera sa šifrom ili ključa koji pomažu u slučaju gubitka ili uništenja daljinskog upravljača.

Vanjsko svjetlo se postavlja kako bi signaliziralo rad garažnih vrata.

Rolo garažna vrata se proizvode od aluminijskih lamela ispunjenih poiuretan pjenom. Rolo vrata su dugotrajan proizvod koji zahtjeva minimalno održavanje i čišćenje. Rolo garažna vrata su karakteristična za objekte odnosno garaže manjih dimenzija gdje su samim tim i manje dimenzije otvora jer rolo vrata zahtijevaju manje prostora za ugradnju.

Postoje dvije vrste rukovanja i upravljanja ovim vratima, a to su ručno i daljinskim upravljačem. Jedna od glavnih prednosti rolo garažnih vrata je što se otvaraju okomito i gotovo da ne zauzimaju prostor u garaži odnosno konstrukcija im je takva da ostavlja maksimalno prostora u garaži i ispred nje za korisnike objekta.

Kontaktiraj nas
Prevedi »