Roletne i žaluzine

Šta mi nudimo?

Roletne i žaluzine od AD Logistic

Aluminijske roletne

Termičkim svojstvima izlaze u susret ekološkim specifikacijama za pravilnu izgradnju pasivne kuće. Proizvedene od aluminija i punjene poliuretanskom pjenom istovremeno nude toplinsku i zvučnu izolaciju.
Aluminij je otporan i nekorodiran metal koji u kombinaciji sa kvalitetnom ispunom od poliuretana ljeti nudi termičku zaštitu od sunca i topline, a zimi od vjetra i hladnoće.

Kontaktiraj nas

EXTE EXPERT XT

Kutija s mogućnošću otvaranja unutra je idealno rješenje za projekte renoviranja. Kutija je kompaktna i ispunjava sve uvjete zahtjevnih kupaca, zauzima minimalni prostor za maksimalnu udobnost. Ugradnja integrirane komarice sada je još lakša, a uz univerzalne dijelove serije XT ugradnja postaje još jednostavnija uz opcije nadprozorske ugradnje ili podfasadne ugradnje.

Kontaktiraj nas

EXTE EXAKT

Kutija za roletne je kompatibilna sa svim prozorskim sistemima i sa svim kombinacijama otvaranja. Sistem uključuje odlična skrivena riješenja za sve izazovne ugradnje kao što su naprimjer više odvojenih pogona dizanja unutar jedne kutije. Exte Exakt kutija je sistem bez opcije ugradnje integrirane komarice.

Kontaktiraj nas

EXTE ELITE

Sa svojim principom platforme, ovaj sistem kutije za roletne nudi optimalno rješenje za svaku situaciju. U klasičnom dizajnu poklopac za održavanje otvara se sa unutrašnje strane. To omogućuje najširi mogući pristup za održavanje roletni i unutarnjim dijelovima. Opcija postavljanja komarice sa i bez aluminijske zaštite je moguća pri ugradnji kutije ili naknadno po zahtjevu kupaca.

Kontaktiraj nas

BLACKLINE XT

Ova podfasadna kutija za novogradnje odlikuje se visokim karakteristikama toplotne i zvučne izolacije. Kutija je nastala u suradnji dvije njemačke kompanije (Exte i Lehr)  u cilju zadovoljavanja sve strožijih standarda ekološke i energetske ugradnje. Sastoji se od visokokvalitetnih materijala kombiniranih karakteristika obe firme. Odlično prijanja na sve profile i ima visoku stabilnost u izradi.

Praktična je za rad jer se može transportirati odvojeno od prozorskih okvira te se može montirati na objektu ugradnje odvojeno od prozora. Blackline XT odlikuje stabilna veza između same kutije i vodilice Exte XT sa specijalnim adapterima na sve prozorske profile. Elementi od neopor pjene daju čvrstoću i izuzetnu toplinsku izolaciju, dok su u isto vrijeme odlična baza za fasadu i žbukanje.

S vanjske strane se nalazi naborana EPS površina uz koju žbuka lakše prijanja. U unutrašnjost možete ugraditi integriranu komaricu. Postoji opcija unutrašnje i vanjske revizije pri čemu unutrašnjosti pristupate otvaranjem PVC poklopca i vađenjem stiropor izolacije.

Kontaktiraj nas

ALUMINIJSKA VANJSKA ROLETNA 45°

Aluminijske vanjske kutije 45° su sve više privlačne kupcima. Osnovni razlog za to je što dodavanjem vanjske kutije sa roletnom dodajete termičku zaštitu kutije termici prozora. Sve više ljudi se odlučuje za vanjske kutije i iz razloga što se mogu namontirati naknadno na postojeće prozore, a u isto vrijeme su estetski privlačne.

Kontaktiraj nas

ALUMINIJSKA VANJSKA ROLETNA-PODFASADNA KUTIJA 20°

Aluminijske podfasadne kutije 20° razlikuju se od standardnih vanjskih kutija po tome što se ugrađuju ispod fasade, zato su s vana neuočljive. Sa vanjske strane vidljive su samo vodilice i lamele. Revizija je sa vanjske strane. Mogu se ugrađivati sa integriranom komaricom i bez integrirane komarice.

Kontaktiraj nas

Krpan

Krpan vanjske žaluzine su žaluzine sa standardnim sustavom izvedbe.  Komplet žaluzine je sastavljen iz standardnih lamela, mehanizma, klasičnih nosioca i vodilica te vidljive maske.

Krpan vanjske žaluzine omogućuju neovisnu ugradnju na sve vrste objekata. Prikladne su i za novogradnju kao i kod obnove starijih objekata. Ugradnju ovih žaluzina nije potrebno planirati unaprijed, jer se iste ugrađuju nakon završene fasade. Budući da su žaluzine vidljive, zajedno s fasadom i stolarijom u različitim kombinacijama boja, još dodatno uljepšavaju vanjski izgled kuće.

Kontaktiraj nas

Krater

Krater vanjsku žaluzinu je izuzetno jednostavno montirati u nekoliko koraka (kompletan sistem, kako žaluzina, tako i komarnik već su umetnuti u ormarić koji ubacimo u vodilice i pričvrstimo ih na prozor). Krater sistem je prikladan kako za podfasadnu – potpuno sakrivenu, tako i za vidljivu ugradnju.

Kontaktiraj nas
Prevedi »