Nekada su prozori imali isključivo funkcionalnu ulogu pri izgradnji prostora, danas savremeni PVC prozor je višenamjenski, osim njegove fundamentalne upotrebe estetika je jako važan element pri odabiru prozora. Ne treba zanemariti ni zvučnu i toplotnu izolaciju, ekološki utjecaj koji se također pojavljuje kao stil života i življenja.

Danas savremeni kupac odabirom proizvoda želi zadovoljiti više potreba od one bazne, a PVC prozori im upravo to i omogućavaju. Prozor se danas smatra i posebnim dizajnerskim elementom kojim se prostor može dodatno oplemeniti, uljepšati i dati mu sasvim novi izgled.

AD Logistic je kompanija koja dugi niz godina posluje sa renomiranim proizvođačem VEKA AG koja proizvodi sisteme profila od PVC materijala, oni ispunjavaju najviše zahtjeve estetike i funkcionalnosti – isključivo u najvišoj RAL klasi A kvaliteta prema DIN EN 12608. Ovo znači savršenstvo do detalja, što otvara novi prostor za planiranje i dizajn. Zato smo izbor mnogih koji žele prozore bez greške koji će se savršeno uklopiti u svaki enterijer.

Danas imate na raspolaganju širok spektar dizajnerskih opcija za implementaciju svojih ideja. Prozori u boji veoma su popularni. Oni daju posebnu draž i stambenim i poslovnim objektima i pružaju mogućnost da prostoru date svoj lični pečat. Zahvaljujući novoj tehnologiji koja obezbjeđuje i stil i energetsku efikasnost, kao i novim trendovima u uređenju enterijera i eksterijera, savremeni dizajn VEKA PVC prozora je ograničen samo maštom.

Za one koji žele više…

Pored standardne bijele boje i provjerenih dekorativnih folija u bojama i dekorima drveta, u ponudi imamo inovativne dizajnerske površine VEKA SPECTRAL, kao i površine sa aluminijumskim oblogama, koje dodatno proširuju spektar boja. Jedinstvenim kvalitetom boja, koje su veoma postojane i otporne na razne vremenske uticaje, prozori postaju visokokvalitetni dizajnerski elementi prilagođeni svakom arhitektonskom stilu. Bez obzira šta odaberete, sve naše površine se lako čiste i uz njegu i održavanje  trajat će i ostat će lijepe mnogo godina.  

Što se oblika PVC prozora tiče, osim klasičnih, pravougaonih oblika, u modernoj arhitekturi se dosta ističu okrugli i lučni, prozori čije je staklo vizuelno podijeljeno lamelicama, zatim simetrični ili asimetrični, kao i trouglasti prozori. Ugradnjom panoramskih prozora dom postaje nestandardan i ekskluzivan, čak i glamurozan.

Takođe, postoji više načina otvaranja prozora, ali se svi ne prilagođavaju podjednako svakom prostoru. Svi oni imaju svoje osobenosti, pa se možete odlučiti za klasične okretno-nagibne prozore (jednokrilne ili dvokrilne), klizne, harmonika i dr, u skladu sa vašim potrebama i željama, kao i mogućnostima koje pruža vaš enterijer. 

Prostorije se unutar istog doma mogu značajno razlikovati. Zato treba obratiti pažnju ne samo na  lokaciju objekta, već i na sam prostor i njegovu veličinu. U principu, standardni okretno-nagibni prozori od VEKA sistema profila SOFTLINE 82, SOFTLINE 70 ili EFFECTLINE 70, pružaju najbolje karakteristike.

Sofisticirani kupci često biraju neki od kliznih prozora sa visokim performansama, dizajnirani, na primjer, za velike otvore koji vode do trijemova ili terasa, kao što je podizno klizni sistem VEKA MOTION. PVC prozori sa visoko energetski efikasnim VEKA profilima su veoma otporni i praktični i nude veliki broj rješenja.

Uz raznovrsne prozorske profile kompanije VEKA, lako možete ostvariti sopstvene dizajnerske ideje, bez odricanja od najsavremenijih trendova i karakteristika. Od individualnog oblika, boje i različitih dimenzija, do pametne podjele prozorskih površina na fasadi, uz VEKA prozorske sisteme slobodno se prepustite maštanju i realizaciji prozora i prostora iz snova.

Samo najbolje od VEKA partnera nudimo u vlastitoj proizvodnji u #ADLogistic.

Zato trajemo.

3 Comments

 • Martha Stewart
  Posted September 27, 2017 1:16 pm

  Thank you for the impeccable service that you provide to all of your customers for all of your products!

  • Mike Newton
   Posted September 27, 2017 1:16 pm

   I am a regular customer and will be coming back again soon!

   • Christine Miller
    Posted September 27, 2017 1:17 pm

    We appreciate your feedback!

Comments are closed.

Prevedi »